Den Haag - Gezocht - Ernstige ongeregeldheden - Fruitweg - Den Haag

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. In de uitzendingen worden er beelden getoond van de verdachten maar ook online worden beelden gedeeld.

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. Dat is ze uiteindelijk niet gelukt maar het is ze wel gelukt om een harde confrontatie aan te gaan met de politie, andere hulpverleners en journalisten. Het liep volledig uit de hand. De relschoppers waren buiten zinnen en vernielden zo'n beetje alles wat hen voor de voeten kwam. Auto's, ramen maar vooral de politie en de brandweer moesten er aan geloven. Ook het zalencentrum is zwaar beschadigd geraakt. Door de rook en warmte raakten enkele bezoekers van de Opera onwel. Behalve de materiële schade zijn er veel agenten gewond geraakt. Buurtbewoners zijn ontzettend geschrokken en ook zij hebben schade aan auto's, woningen en bedrijven. De impact is enorm. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar deze ernstige rellen. Van de verdachten die op in de opsporingsprogramma's in beeld zijn gebracht zijn er inmiddels meerderen herkend. 

Kent u één van de verdachten? Geef dan het bijbehorende A of B-nummer ook door.


Heeft u informatie over deze verdachten of heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) 088-9647543. 


2024052156
Sat Feb 17 18:00:00 CET 2024
Den Haag

gezocht