Amsterdam - Straatrover op heterdaad aangehouden

Amsterdam - Straatrover op heterdaad aangehouden

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 24 november een 32-jarige man aangehouden op verdenking van een straatroof op de Stadhouderskade eerder die nacht. De verdachte zit nog vast en de recherche onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer loopt omstreeks 01.30 uur samen met twee vrienden een casino uit op het Max Euweplein. Hij wordt direct aangevallen en bedreigd door een man die op hem af komt lopen. Het slachtoffer wordt geslagen en gedwongen mee te lopen naar een pinautomaat op de Stadhouderskade. Bij de pinautomaat is de verdachte ervandoor gegaan met de portemonnee van het slachtoffer.  

De twee vrienden van het slachtoffer hebben ondertussen de politie gebeld en het signalement van de verdachte doorgegeven aan de meldkamer. Er worden diverse politie-eenheden ingezet om de verdachte op te sporen. Agenten van cameratoezicht (Team Technisch Toezicht) zien op camerabeelden een man met hetzelfde signalement op het Leidseplein staan. De verdachte wordt om 02.10 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens een fouillering wordt er cash geld aangetroffen bij de verdachte.