Amsterdam - Man neergeschoten Burgemeester Van Leeuwenlaan Amsterdam-West

Amsterdam - Man neergeschoten Burgemeester Van Leeuwenlaan Amsterdam-West

Op vrijdagochtend 27 augustus is een 34-jarige man gewond geraakt nadat hij is beschoten aan de Burgemeester Van Leeuwenlaan. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.

Even na 10.30 uur ontvangt het Operationeel Centrum melding van een schietincident aan de Burgemeester Van Leeuwenlaan. Meerdere politie-eenheden gaan ter plaatse en treffen daar een slachtoffer met een schotwond. De verdachte zou zijn gevlucht in de richting van de Antony Modderstraat. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is overgebracht naar het ziekenhuis. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar verdachte(n) maar hebben vooralsnog niemand aangehouden. Medewerkers van de forensische opsporing en hondengeleiders hebben onderzoek gedaan en sporen veiliggesteld. In de nabije omgeving is een buurtonderzoek verricht en zijn er hulzen aangetroffen.


Getuigenoproep

De recherche vraagt getuigen zich te melden. Heeft u camerabeelden van de omgeving of heeft u meer informatie over dit schietincident? Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Via onderstaande tipformulier kunt u ook beelden uploaden en ter beschikking stellen aan het onderzoeksteam. Verwijs bij het bellen naar proces-verbaalnummer PL1300_ 2021175231.